Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

"Γάτες" ...μόνο για γάτες ! (Μενταγιόν Νο.2 σε ασήμι 925)



"Γάτες" ...μόνο για γάτες ! (Μενταγιόν Νο.1 σε ασήμι 925)



"Γάτες" ...μόνο για γάτες ! (ο σχεδιασμός)

Ενα σκίτσο σε ένα τυχαίο χαρτί (εν ώρα δουλειάς μάλιστα !), στη συνέχεια μικρογλυπτική σε κερί και...έτοιμες οι πρώτες γατούλες της σειράς !!!



"Γάτες" ...μόνο για γάτες ! (η έμπνευση)


"Γάτες" ... μόνο για γάτες !

Οι γάτες είναι κομμάτι της ζωής μου. Ουρές που τυλίγονται στα πόδια σου, χουρχουρίσματα που ζητούν χάδια, μάτια που σε προκαλούν σε ένα παιχνίδι που ήδη από την αρχή του έχει έναν μόνο νικητή ! Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να μην αποτελέσουν τις μούσες μου και στο κόσμημα.
Η Γάτα δεν θα μπορούσε όμως να είναι μόνο ένα κόσμημα, αλλά μια ολόκληρη σειρά στην οποία κάθε τόσο θα προστίθενται νέες δημιουργίες, μια σειρά ανεξάντλητη όπως κι εκείνες άλλωστε...

Μενταγιόν "Καρδιά" από ορείχαλκο (2)

Υπάρχουν καρδιές τρυφερές και καρδιές σκληρές. Καρδιές ανοιχτές και καρδιές ερμητικά κλειστές. Καρδιές που σου αποκαλύπτονται αλλά και καρδιές ερωτηματικά... Η συγκεκριμένη προέκυψε από μια τέτοια αναζήτηση του νου και να το αποτέλεσμα !

Μενταγιόν "Καρδιά" από ορείχαλκο

Οσο εύκολο κι αν φαίνεται πως είναι να πλησιάσεις μια καρδιά, τόσο δύσκολο αποδεικνύεται στην πορεία. Πρέπει να παλέψεις, να σκάψεις βαθιά, να κοπιάσεις... Οταν πιάνω ένα κομμάτι κερί κι αρχίζω να το σκαλίζω δεν είμαι πάντα σίγουρος για το σχέδιο που θέλω να δημιουργήσω. Αυτή τη φορά η παραπάνω σκέψη με οδήγησε να το σκάψω για να βρω την κρυμμένη "καρδιά" και την βλέπετε εδώ φτιαγμένη σε ορείχαλκο.